Conferentie

De Dokter Wittenberg Stichting organiseert elke twee jaar een conferentie voor deelnemers aan projecten die door de stichting zijn of worden ondersteund. Van enkele projecten wordt een presentatie gegeven door betrokkenen. Deze bijeenkomsten dragen bij aan het onderling contact en het uitwisselen van ervaringen.

Conferentie 30 maart 2017

Verslag zesde conferentie   (klik hier voor de pdf)

Inleiding Judith Wolf   (klik hier voor de pdf)

Inleiding Irene van de Giessen   (klik hier voor de pdf)

Conferentie 19 maart 2015

Deze conferentie was in restaurant de Lindenboom in Schalkhaar. Op deze conferentie werden drie projecten gepresenteerd die door de Dokter Wittenberg Stichting zijn gesubsidieerd. Het grootste deel van de conferentie was gewijd aan de eerste ervaringen met de transities in de zorg die per 1 januari 2015 zijn ingevoerd, met specifieke aandacht voor de gevolgen voor mensen met een psychiatrische beperking.

Verslag vijfde conferentie van de Dokter Wittenberg Stichting

(klik hier voor de pdf)

Conferentie 15 november 2012

Hieronder is een korte samenvatting opgenomen van de drie lezingen tijdens de conferentie op 15 november 2012.

Onderzoek jeugdige zedendelinquenten, in samenhang met psychiatrische stoornissen
Prof. dr. Theo A.H. Doreleijers.
Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een groot maatschappelijk probleem dat niet alleen grote gevolgen heeft voor de slachtoffers maar ook zijn maatschappelijke tol eist in termen van het vervolgen van daders en het gebruik van justitiŽle voorzieningen.

Friend 4 You
Daisy van der Werff, psychiatrisch verpleegkundige Dimence.
Friend 4 You is een project waarbij tweedejaars HBO-V studenten van Hogeschool Saxion in Deventer voor een periode van tien weken wekelijks (maatschappelijke) activiteiten ondernemen met een patiŽnt van Dimence. Het project is ontstaan in 2009 en wordt komend jaar Dimence-breed geÔmplementeerd. Voor deze implementatie is subsidie toegekend door de Dokter Wittenberg Stichting.

Kwekerij het Nieuwe Veld
Ir. Hanna Struik, initiatiefneemster kwekerij.
Ieder mens is waardevol, heeft talenten en heeft behoefte aan verbinding. Alleen zijn mensen zich hier niet altijd van bewust. Het Nieuwe Veld is een plek waar mensen zich verbinden met andere mensen door met hen samen te werken, van hen te leren of kennis en ervaringen met anderen te delen. Ook de verbinding met de natuur is een belangrijk uitgangspunt van het Nieuwe Veld. Dagelijks komen deelnemers naar de kwekerij/imkerij om een bijdrage te leveren aan de werkzaamheden. Dit zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.